Neden Kuruyemiş Yiyen İnsanlar Daha Az Kilo Alıyor?

Neden Kuruyemiş Yiyen İnsanlar Daha Az Kilo Alıyor?

Kuruyemiş türlerinin yağ ve kalorisi yüksek olduğundan kilo alımına katkıda bulunacaklarına inanabilirsiniz. Aslında iyi bir yağ türü olan kuruyemişler, son derece tatmin edicidir çünkü sizi hızla doldururlar ve daha uzun süre tok hissetmenizi sağlarlar. Araştırmacılar, kalorilerde ve yağda yüksek oldukları halde, yemekten hemen sonra bir atıştırmalık yenmesine engel olduklarını düşünüyorlar. Öğün arası daha az yemek yiyerek, gün boyunca daha az kalori almanızı sağlayabilirler.

Diyetinize Daha Fazla Kuruyemiş Nasıl Ekleyebilirsiniz?

Araştırmacılar, diyetinize eklemeniz gereken en uygun miktardaki kuruyemiş miktarının günde yaklaşık 20 gr (yaklaşık bir avuç) olduğunu belirtiyorlar. Kuruyemiş tüketmek için işte bazı yaratıcı fikirler:

  • Dövülmüş kuruyemiş parçalarını sabah tahıl veya yulaf ezmesine atın. Dokulara katkıda bulunurlar ve enerji veren kalp dostu yağlar ve protein sağlarlar.
  • Bir avuç kavrulmuş fındık, fıstık veya cevizi, sebze, tavuk veya ton balığı salatanıza ekleyebilirsiniz.
  • Tahıllı tost üzerine tereyağı, margarin veya içine krem ​​peynir koymak yerine çerez yağını tercih edin. Fıstık ezmeli bir tost, yağlı peynirli bir tosttan çok daha sağlıklı ve doyurucudur.
  • Tavuk veya balık filetolarınızı galeta veya mısır unu ile kaplamak yerine ezilmiş fındık, fıstık veya kaju ile bulayın. Bu, ekmek kırıntılarında bulunmayan beslenmeyi artırırken, gevrek bir lezzet sağlayacaktır.