Gebelikte Dövme Yaptırmak Riskli midir?

Gebelikte Dövme Yaptırmak Riskli midir?

Birçok kadın için gebelik, hayatlarındaki en güzel zamandır. Bazıları bu anı, dövme gibi sonsuz bir sanat eseri ile ölümsüzleştirmek istiyor. Elbette, hamileyken vücudunuza aldığınız her şeyde olduğu gibi cildinize işleyen bir mürekkebin risklerini tartmanız gerekir.

Gebelikte Dövme Güvenliği ve Olası Sorunlar

Dövme mürekkeplerinin gebelik dönemindeki etkileri hakkında uzun süreli bir çalışma bulunmadığından, dövmenin bebeği etkileyip etkilemediğini bilmiyoruz. Fakat yine de dövme yaptırmak istiyorsanız bilmeniz gereken birkaç şey var:

  • Birçok dövme sanatçısı, gebe bir kadına dövme yapmanın yasal riskini almak istemez, bu nedenle reddedilebilirsiniz. Tipik olarak, dövme yaptırmak isteyen kadınların hamile olmadığını belirten bir feragatname imzalaması istenir.
  • Bazı hastaneler dövme alanlarında epidural uygulamanın önündeki ciddi politikalara sahip olduğu için daha aşağılarda bir dövme düşünürken dikkatli olun.
  • Dövme işlemi adrenalin ve kan şekerini etkileyebileceğinden yanınıza içecek ve atıştırmalık getirmeniz gerekecektir.
  • Unutmayın ki gebelik cildinizin gerilmesine neden olur, bu nedenle dövme alanınızı buna göre seçin.

Gebe kalmadan önce sorunsuz bir şekilde dövme yaptırmış olsanız bile, hamilelik sırasında alerjik reaksiyon gösterip gösteremeyeceğinizin garantisi yoktur. Alerjik reaksiyon hafif ya da hayatı tehdit eden bir reaksiyon olabilir ve bebek bekleyen bir anne adayı olarak öğrenmek buna değer olmayabilir.