Kalp Hastalığı Hakkında 5 Yaygın Efsane

Kalp Hastalığı Hakkında 5 Yaygın Efsane

 Sağlığınız bahis konusu değildir, gerçeği kurgudan ayırmak gerekiyor, bilinçli olursanız belki de bu sinsi düşmanı durdurabilirsiniz. İşte kanserle ilgili doğru bilinen 5 yanlış ve gerçekler:

  1. “Kalp hastalığı yaşlılar içindir.”

Kalp hastalığı her yaştan kişiyi etkiler. Tamamen sağlıklı bir yaşam tarzı kursanız bile, genetiğinizde yatan bir kalp rahatsızlığı ile doğmanız bir risk faktörü olabilir.

  1. “Kalp hastalığı erkekler için geçerlidir.

Kalp hastalığı kadınlarda erkeklerden daha fazla görülür ve kombine kanser her türlü hastalıktan daha ölümcül bir katildir. Kalp hastalığı herkes için ciddi bir tehdit…

  1. “Kalp hastalığı spor yapan kadınları etkilemez.”

Kolesterol, dengesiz beslenme, alkol, sigara gibi faktörlerden uzak durmak yararlı olabilir. Fakat bir sporcu olsanız bile, genetik hikâyeniz varsa kalp hastalığı riski tamamen ortadan kalkmaz.

  1. “Herhangi bir belirti yoksa risk yoktur.”

Aniden ölen kadınların % 64’ünde daha önce hiç koroner kalp hastalığı belirtisi yoktu. Nefes darlığı, mide bulantısı, baş dönmesi, aşırı yorgunluk, ağrı semptomları olduğunda bile kalp hastalığı riskleri oluşabilir.

  1. “Genetik kalp hastalığı, çözümsüzdür.”

Ailesinde kalp hastalığı yaygın olanlar elbette yüksek risk altında, ancak önemli ölçüde azaltmak için yapabileceğiniz çok şey var. Belirtileri önceden bilerek ve sağlıklı tercihler yaparak kalbinizin sağlıklı kalması için bir eylem planı oluşturabilirsiniz.