Geotekstil Keçe Nedir?

Geotekstil Keçe Nedir?

Pek çok sektörde yaygın bir şekilde kullanılıyor olmasına karşın halen pek çok kişi keçe çeşitleri hakkında yeterli bilgiye sahip değil. Ülkemizde sıklıkla kullanılan keçe çeşitlerinden biri de geotekstil keçe adını taşıyor. Bu özel malzeme yapı sektöründe en sık kullanılan koruma ve filtreleme malzemelerinin başında geliyor. Aynı zamanda yapılarda güçlendirme sağlama görevini de üstlenebiliyor.

Uzun bir çalışma sonrasında üretilebilen geotekstil keçe çeşitleri 1 milimetreden dahi daha ince olan lifler kullanılarak imal ediliyor. Bu liflerin iğneleme veya ısıl işlem gibi özel teknikler kullanılarak birleştirilmesi sonrasında bu özel keçe dokusu elde ediliyor. Ürünün yüzeyi ise kumaş görünümünü alıyor.

Geotekstil Keçe Zararlı mı?

Bu malzemenin çevreye ya da sağlığa herhangi bir zararı bulunmuyor. Bu nedenle yapılarda da güvenle kullanılabileceğini belirtmeliyiz. Toksik madde içermediğinden çevreye toksik madde salınımı da yapmıyor. Ancak mutlaka güneş görmeyen bir yerde muhafaza edilmesi gerekiyor. Yapı sektöründe son yıllarda daha fazla kullanılmaya başlanan bu malzeme hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenler http://www.geoplas.com.tr adresine tıklayabilir.