Dişler Neden Sararır?

Dişler Neden Sararır?

Sararmış dişler genellikle rahatsız edici bir dış görünüme yol açar. Kişilerde rahatsızlık hissi uyandıran bu durum diş bakımının aksatılması ve düzenli olarak yapılmamasından dolayı da oluşabilir. Ayrıca bu durumun önüne geçilmezse ilerleyen zamanlarda kalp, mide ve böbrek hastalıkları da ortaya çıkabilir.

Yoğun sigara ve tütün kullanımı dişlerin sararmasına sebebiyet verebilir. Dişlerin bakımının ihmal edilmesi ve düzenli fırçalanmaması da diş üzerinde sarartıların oluşmasına neden olabilir.

Kahve ve kola gibi içeceklerin yüksek derece tüketilmesi de dişlerin sararmasına yol açabilir. Bu içeceklerin içerisinde şeker ve asit bol miktarda yer aldığı için dişlere zarar verir.

Diş Sararması Nasıl Önlenir?

Dişlerin sararmasını önleyebilmek için yüksek dozda kahve ve şekerli içeceklerin tüketilmesi engellenmelidir. Günlük diş bakımının aksatılmaması ve aynı zamanda diş doktoruna periyodik aralıklar ile gidilmesi de son derece önemlidir.

Sigara tüketimini azaltmak ve dişlerin travmalardan olabildiğince korunması da dişlerinizin sararmasını önleyebilmeniz için önemlidir. Diş fırçalamaya imkanınızın olmadığı zamanlarda ağzınızı bol su ile çalkalamanız da geçici bir çözüm olabilir.