2019 Gökyüzü Olayları Neler Olacak?

2019 Gökyüzü Olayları Neler Olacak?

2019 yılına girmemizin üzerinden çok zaman geçmese de yeni yıl içinde gelişecek olan gökyüzü olayları şimdiden netlik kazanarak açıklandı. Yeni sene içinde de gözler daima gökyüzünde olacak gibi görünüyor.

Yeni yıl ile beraber gökyüzünde yaşanacak olan olaylar ile ilgili yapılan açıklamalara göre bizleri ay tutulması, güneş tutulması, meteor yağmurları gibi olaylar gözlemlenebilecek.

2 Temmuz da tam güneş tutulmasının beklendiği gökyüzü olayları arasında yanı zamanda 21 Ocak tarihinde de tam ay tutulması yaşanacak. Yeni yıl içinde kısmı ay ve güneş tutulmalarının da yaşanacak olduğuna işaret eden bilim adamları yeni yılın birçok farklı gökyüzü olaylarını da sunacağı konusunda hem fikir oldu. Elbette bu surumlar sonucunda gelişen durumlar astronomik olarak da değerlendiriliyor.

Göktaşı Yağmurları

Ocak, Nisan, Mayıs, Kasım, Ekim ve Aralık aylarında yaşanacak olan göktaşı yağmurları yeni yıl içinde farklı bir gökyüzü olayını yaşatacak. Yaşanacak olan bu göktaşı yağmurlarının ise saatte 15 illa 120 arasında değişen yıldız kayması olarak bilinen meteor olayları gözlemlenebilecek.