Gebelikte Ödem Normal mi?

Gebelikte Ödem Normal mi?

 

Gebelik ile birlikte kadınlarda farklı sıkıntılar görülebiliyor. Kimisinde aşırı mide bulantısı görülürken kimisinde ise mide ağrıları görülebiliyor. Her kadında farklı görülebilen hamilelik sıkıntıları içinde yer alan ödem problemi de yer alıyor. Vücudun su tutması anlamına gelen ödem hamilelikte sıklıkla görülebiliyor. Ödem ile başa çıkmak için bol su tüketmek ve hareket etmek önerilir. Yürüyüş gibi seçimlere gün içinde yer açmanız ödem atmanız açısından da önemlidir.

Gebelikte Ödem ve Yüksek Tansiyon

Gebelikte ödem görülebilen normal bir durumdur. Fakat ödem ile beraber yüksek tansiyonun bulunması sıkıntılıdır. Yüksek tansiyon ve ödemin birlikteliği gebelik zehirlenmesinin belirtisi olabilir. 3001Bu sebep ile doktorunuz konu ile ilgili danışarak detaylı bilgilendirmeyi yapmanız önerilir.

Ödem ve yüksek tansiyon varlığı sonrasında hekiminiz çeşitli kontrolleri yaparak size bilgi verir. Devamlılığı ile ilgili olarak da kontrollerini attırarak gebelik izlemenizi daha detaylı bir içeriğe aktarabilir. Bu sebep ile hekiminiz ile iletişime geçerek bu durumun sebep ve sonuçları hakkında bilgi almanız önerilir.