Traverten Taş Dekorasyon Nedir?

Mekânınızda bir değişiklik yapıp popüler bir dekorasyon malzemesi olan traverten döşemeyi düşünüyorsanız, bu doğal taşın özelliklerini bilmek isteyebilirsiniz. Ankara traverten çeşitlerinde en iyi örneklerini bulabileceğiniz gibi desen ve doğal renklerindeki çarpıcı çeşitliliği ile dekorasyonda sıklıkla kullanılan traverten, aslında mineralli sular tarafından biriken bir kalker türüdür. Bu hassas yapısına karşın traverten taşlar uzun ömürlüdür ve pek çok üstün özelliklere sahiptir.

Dekorasyonda Traverten Taş Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

  • Traverten karoların kesilmesi ve şekillendirilmesi kolaydır. Ankara traverten çeşitlerinde görebileceğiniz üzere cilalı, honlanmış, fırçalanmış ve yuvarlatılmış yüzeylerde traverten karolar, dekorasyona hazır halde sunulur.
  • Traverten, doğrudan Güneş’e maruz kalsa bile ısınmaz, bu nedenle havuz kenarındaki alanlarda sıklıkla kullanılır. Ayrıca traverten karolar çevre dostudur; imalatında kullanılan zararlı kimyasallar yoktur. Bu özellik aynı zamanda tezgâhlar, masalar ve dış mekân konseptleri için de popülerdir.
  • Traverten karoların en büyük avantajlarından biri, lüks ve özel görülmesidir. Harika göründükleri için genellikle bir mekânı daha değerli kılarlar. bircanmermer.com.tr linkine tıklayarak dekorasyonunuz için mükemmel seçeneklere göz atabilirsiniz.