6 Adımda Kırık Saçlara Çözüm

6 Adımda Kırık Saçlara Çözüm

Saç kırıkları kadınların ortak problemleri arasında yer alıyor. Çünkü kırık saç uçları, saçlarda sağlıksız bir görünümü de beraberinde getiriyor. Kadınların saçlarını düzenli olarak kestirmelerine neden olan saç kırılması problemi nedeniyle uzun saç hayalleri de tarihe karışabiliyor. Peki, saç kırılmasını önlemek mümkün mü? Aslında harfiyen uygulandığında sadece 6 adımda kırık saçlara çözüm bulabilirsiniz. Üstelik bu 6 adım zahmetli ve zaman alan yoğun saç bakımlarından çok daha kolay.

1- Saçları Şampuanlama Yöntemini Değiştirin

Saç uçlarında oluşan kırıkların en önemli nedenlerinden biri yanlış şampuanlama yöntemidir. Saçlarınızı yıkarken şampuanı saç derisine uygulayın. Çünkü asıl kirlenen saç derisidir. Saçlarınızı ovarak ya da avuç içerisinde sıkarak yıkamayın. Özellikle uçlarına yıkama sırasında nazik davranın.

2- Saçlarınızı Kremliyken Tarayın

Saçlarınızı kremledikten sonra durulama öncesi tarayın. Bu sayede kuruyan ve hassaslaşan saç uçlarında daha az kırılma meydana gelir. Ayrıca bu yöntem durulama sonrası saçlarınızın daha kolay taranmasını da sağlar.

3- Düzleştirici Öncesi Saçınızı Nemlendirin

Saçlarınıza düzleştirici ile şekil vermek istiyorsanız öncesinde nemlendiren bir ürün kullanın. Koruyucu bakım kremleri kullanmanız saç uçlarının ısıdan daha az etkilenmesini sağlar. Ayrıca düzleştiriciyi saç uçlarınızı kıvıracak şekilde kullanmayın.

4- Maşayı Dipten Başlayarak Sarın

Sıklıkla kullandığınız saç maşasını saçlarınızın diplerinden başlayarak sarın. Bu sayede saç uçları maşaya çok daha az temas eder ve kırılmalar da haliyle azalır.

5- Saçlarınız Kendi Kendine Kurumalı

Banyo sonrasında saçlarınızın nemini iyice alın. Ancak bunun için havluyla saçlarınızı ovmanız, özellikle saç uçlarının yıpranmasına neden olabilir. Dolayısıyla saçlarınızın nemini ovalamadan almalısınız. Saç kurutma makinesi yerine kendi kendine kuruması daha sağlıklı.

6- Saç Uçlarını Nemlendirin

Her gün düzenli olarak saç uçlarınızı besleyin. Nemlendirici bakım kremlerini uçlarına sürdüğünüzde saçlarınızda kırık oluşumu azalır.