Sınav Öncesi Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Sınav Öncesi Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Öğrenciler eğitim hayatları boyunca onlarca sınava girer. Bazı durumlarda yanlış beslenme nedeniyle sınav esnasında sıkıntı yaşanabilir ve bu durum onların başarı puanlarına da doğrudan yansıyabilir. İşte bu durumda; devreye sınav öncesi beslenme nasıl olmalıdır sorusu giriyor. Tüm öğrencilerin ve velilerin bu konuda bilgi edinmesi, olası sıkıntıların yaşanmasını da engelleyebilir.

Sınavdan Bir Gün Önce Beslenme Nasıl Olmalı?

Kuru baklagillerin büyük bölümü gaz yapan gıdalardır. Sınavdan bir gün önce bu gıdaların tüketilmesi pek doğru olmaz. Aynı zamanda sınava bir gün kala lif ve yağ içeriği yüksek olan gıdaların da tüketilmemesi gerekiyor. Bol miktarda yeşil yapraklı sebzelerin tüketilmesi ve gün içerisinde pekmez yenmesi uzmanların sınava girecek öğrencilere önerileri arasında bulunuyor. Fındık, fıstık ve ceviz yüksek protein içeren gıdalar olduğundan konsantrasyonu güçlendirir. Sınavdan bir gün önce tüketilmesi son derece mühim.

Tatlı Tüketimine Dikkat!

Sınavdan bir gün önce özellikle akşam saatlerinde şekerli gıdaların tüketilmemesi gerekiyor. Çünkü şeker uykuyu getirir ve dolayısıyla öğrenciler sabah uyanmakta, uyansalar da konsantrasyonlarını toplamakta güçlük çekebilirler. Çikolata ve şekerleme gibi gıdalar da uyku getirebilir.

Soruları Daha İyi Anlamak İçin Ceviz Tüketilmeli

Hem sınav öncesinde hem de sınavın olduğu gün öğrenciler bol miktarda ceviz ve fındık tüketmeli. Bu sayede okudukları soruları çok daha iyi anlayabilecekler ve dolayısıyla sınav süresini de daha verimli değerlendirebilecekler. Kuru erik ve az miktarda kuru kayısı da tüketilebilir.

Sınava birkaç gün kala, günde 1 bardak ekinezya çayı içilmesi de uzmanların önerileri arasında yer alıyor. Çünkü bu çayın zihni açan bir etkisi mevcut. Dolayısıyla her zamankinden daha başarılı bir performans sergilenmesine yardımcı olabiliyor. Sınavın olacağı gün de evden çıkmadan önce bir bardak ekinezya çayı içilebilir.