Batarya Bitiren Uygulamalar

Batarya Bitiren Uygulamalar

Akıllı cep telefonları, tabletler gibi cihazları kullananların en büyük şikayeti bataryanın kısa sürede bitmesidir. Üretici firmalar tüketicilerin en büyük şikayetinin batarya sorunu olduğunu biliyor. Ancak henüz tüketicilerin beklentilerini tamamen karşılayan bir batarya ömrü sunulamadı. Bu durumda akıllı cihaz kullanıcıları batarya bitiren uygulamalar hakkında daha fazla bilgi edinmek durumunda. Böylece uygulamaları daha az kullanarak ya da kullanmamayı tercih ederek batarya süresini uzatabilirler.

Hangi Uygulamalar Bataryayı Bitiriyor?

Bataryayı en çok bitiren, ücretsiz olarak indirilen uygulamaların reklamları oluyor. Reklam gösterimleri nedeniyle gün içerisinde çok sayıda video izlemiş oluyorsunuz. Ayrıca sosyal medya hesaplarının da bataryayı bir hayli bitirdiği bilinir. Instagram hem görsel içerikleri hem de varsayılan uyarı ayarı ile bataryanızı ciddi anlamda tüketiyor. Bu ayar sürekli güncelleme yapmanızı sağlıyor.

Oyunlar Bataryayı Kısa Sürede Bitiriyor

Çok sayıda kişinin akıllı cihazlarında en çok kullandığı uygulamalar oyunlar oluyor. Ancak oyunlar da aynı zamanda tam bir batarya düşkünü. Oyunların yazılımına göre ne kadar batarya tükettiği de değişiyor. En çok tüketenlerden biri Gun Bros adlı hızlı aksiyon oyunu. Oyunun uyarı alanından sürekli reklam gösterimi yapmasını engelleyebilirsiniz.

Bir diğer oyun olan Angry Birds reklam destekli sunulan bir oyun. Dolayısıyla oyunu oynarken istemeseniz de çeşitli reklam gösterimleri yapılıyor. Oyun kadar reklamlar da batarya tükettiğinden sadece bir saat oyunda zaman geçirmeniz bataryanızın bir hayli azalmasını sağlayabiliyor.

Google Maps Bataryayı Hızla Tüketiyor

Her ne kadar sürekli kullanılan bir uygulama olmasa da en çok batarya tüketenler sıralamasında Google Maps de bulunuyor. Yedekleme, konum hizmeti, GPS gibi uygulamaları nedeniyle bataryanın tükenmesine şaşırmamak lazım. Çünkü tüm bunlar da akıllı cihazlarda yoğun bir enerjiye gereksinim duyan uygulamalar oluyor.