Jailbreak Nedir ve Nasıl Yapılır?

Jailbreak Nedir ve Nasıl Yapılır?

Son dönemde popülerlik kazanan Jailbreak Apple tarafından geliştirilen ve iOS işletim sisteminin daha özgür bir form kazanmasını sağlayan bir uygulama. Çok sayıda kişi ücretli olan uygulamaları, ücretsiz olarak yüklenmesini sağlayan bir uygulama olduğunu düşünüyor. Peki, aslında Jailbreak nedir ve nasıl yapılır sorusunun yanıtını arıyorsanız, en doğru adrestesiniz.

Öncelikle Jailbreak nedir sorusundan başlayalım. Apple iOS sistemini dış saldırılardan korumak istiyor. Bu nedenle pek çok engelleme söz konusu olabiliyor. Geliştirilen Jailbreak de iOS’un pek çok engellemesini ortadan kaldırıyor ve sistemin daha özgür çalışmasını sağlayabiliyor. Yapılan bu işlem de Jailbreak olarak adlandırılıyor.

Ancak; bu işlemin yapılması ile ilgili mutlaka bilinmesi gereken hususlar da var. Örneğin; bu işlem söz konusu işletim sistemine “root” erişimi sağlamak maksadı ile kullanılıyor. Bu işlemi yaptırmak isteyenler öncelikle hem artıları hem de eksileri ile konuyu araştırmalı. Bir kez daha düşünerek işlemi yaptırmanız, her yönüyle kullanmanıza da olanak tanıyabilir.

Adım Adım Jailbreak Nasıl Yapılır?

İşlemi yapabilmek için Jailbreak aracını indirmeniz gerekiyor. Bu noktada güvenli bir bağlantı aracılığı ile indirme işlemini yapmanız da son derece önemli. İkinci adım olarak da iOS 9.3.3. Jailbreak aracını Windows bilgisayarınızda “yönetici olarak çalıştır” komutu ile çalıştırmanız gerekiyor.

Üçüncü adım olarak da iPhone ya da iPad cihazınızda önce “ayarlar” sonra “iCloud” bölümünü seçin ve “iPhone’umu bul” eğer seçili ise kapatın. Sonrasında ise “ayarlar” bölümüne girerek şifrenizi de bu bölümden kaldırın.

Sonrasında iPad ya da iPhone cihazınızı bilgisayara bağlayın ve Jailbreak uygulamasını bağlantı sonrasında çalıştırın. Yönergeleri takip etmeniz gerekiyor. Her adımı dikkatlice devam ettirmeniz ve yönergeleri uygulamanız durumunda Jailbreak başarıyla gerçekleştirilebilir. İşlem çok uzun bir zaman ayırmanızı gerektirmiyor.