Tüp Bebekte Düşük Riski Var Mı?

Tüp Bebekte Düşük Riski Var Mı?

Tüp bebek yöntemi, normal yollarla bebek sahibi olamayanların başvurdukları, son yıllarda başarısı çok yüksek oranlarda olan bir uygulamadır.  Normal yollarla bebek sahibi olamayan çiftler, tüp bebek yöntemi ile bebek sahibi oluyor. Tüp bebek tedavisi günümüzde başarı oranı oldukça yüksek olan bir tedavi yöntemi olarak biliniyor. Tedavinin oldukça yaygın görülmesi, tüp bebekte düşük var mı sorusunu akıllara getiriyor.

Tüp Bebek Tedavisinde Düşük Riski Nedir

Tüp bebek tedavisi sayesinde günümüzde bebek hasreti çeken yüzlerce çift bebek sahibi olabilmiştir. Tüp bebek tedavisinin doğal olarak bazı riskleri bulunmaktadır. Yumurta sayısının yetersiz olması, döllenmenin gerçekleşememesi, transfer edilen embriyonun rahme tutunamaması gibi istenmeyen durumlar söz konusu olabiliyor. Düşük riski de bu durumlardan biridir.

 Yaygın tedavi yöntemi olan tüp bebek tedavisinde gebeliğin düşük ile sonuçlanması, gebeliğin doğal yolla mı, tedavi ile mi olduğu fark etmeksizin görülebiliyor. Yani normal yolla gerçekleşen gebelikte düşük riski ne kadarsa tüp bebek tedavisi ile olan gebelikte de düşük oranı o kadardır.