Diş Sararmasını Önleyen Yöntemler

Diş Sararmasını Önleyen Yöntemler

Genel olarak çoğu insanın ortak sıkıntıları arasında yer alan diş sararması ile ilgili gerekli bilgileri elde ettiğiniz zaman dişlerinizin sararmasını önleyebilir ve sararmış dişlerinizi tekrar eski haline getirebilirsiniz. Sizler için hazırladığımız diş sararmasını önleyen yöntemler sayesinde daha sağlıklı dişlere sahip olabilirsiniz.

Çilek ile Uygulayabileceğiniz Yöntem

Dişlerinizin sararmasını önleyebilmek için malik asit içeriğine sahip olan çilekten faydalanabilirsiniz. Sigara, çay ve kahve gibi dişleri sarartan şeyleri sık sık tüketiyorsanız günde iki kez çileğinizi çatal ile ezerek çilek macunu elde edebilirsiniz. Daha sonra elde ettiğiniz bu macunu diş fırçasına sürerek iki dakika boyunca dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.

Çileğin içerisinde meyve şekeri olduğu için dişlerinize zarar verebilir. Bu yüzden dişlerinizi işlem sonrasında diş macunu ile tekrar fırçalamanız gereklidir. İşlemi günde iki defa tekrar ettiğiniz zaman dişlerinizin sararmasını engelleyebilirsiniz.

Sararan Dişler için Karbonat

Karbonat, dişlerin sararmasını önleyebilmek için bir diğer faydalı yöntemdir. Ancak diş sağlığınızı uzun süreli kullanımlarda olumsuz etkileyebileceği için karbonat yöntemini çok sık uygulamamanız gereklidir. Karbonat ile birlikte dilerseniz adaçayını kuruttuktan sonra toz haline getirip diş bakımınız için kullanmayı deneyebilirsiniz.

Karbonat ile hazırlayabileceğiniz bir diğer karışım ise zeytinyağı ve limon suyu ile birlikte hazırlanmaktadır. Bir çay kaşığı karbonatı iki damla zeytinyağı ve yarım limon suyu ile karıştırdıktan sonra bu karışımı diş fırçanıza sürerek dişlerinizi fırçalamaya başlayabilirsiniz.

Fakat dişlerinizi karbonat ile fırçalarken fazla bastırmamalı ve uzun süreli fırçalama işlemi yapmaktan kaçınmalısınız. Aksi takdirde dişleriniz zarar görebilir.

Bu tür kendi başınıza uygulayabileceğiniz yöntemler dışında dişlerinizin sararmasını önleyebilmek için çay, kahve ve sigara gibi içecekleri dozunda tüketmelisiniz. Ayrıca geceleri uyumadan önce diş fırçalamayı da ihmal etmemeniz gerekiyor. Yalnızca sabahları fırçaladığınız dişleriniz bir süre sonra sararmaya başlayabilir.