Google Project Loon Balonu Nedir?

Google, kullanıcılarına yüksek hızlı internet sağlamak için pek çok projeye imza attı. Fiber internet ile çok hızlı erişim mümkün, ancak dünyada hala 4 milyar civarında insan internet bağlantısından yoksun yaşıyor. Google, şimdi bu kesime basit yüksek hızlı internet erişimi sağlamayı amaçlıyor ve “Google Project Loon Balonu” projesi bu planın bir parçası.

Google İnternet Balonu Neler Yapabilecek?

Google’ın “Proje Loon” planı, basitçe; bulutların üstünde, yüzen sağlam balonlarla dolu kablosuz ağlar oluşturmak. Her balon, Güneş panelleri ile güç sağlayarak çalışacak. Elektronik yük, bilgisayar donanımı, bataryalar, GPS üniteleri, onlarca sensör sayesinde kablosuz iletişim için ideal ortamı kontrol altında tutuyor. Balonlar birbirleriyle ve diğer cihazlarla iletişim kurarak, insanlara bağlanacaklar. Ayrıca balonlara tutturulan LTE sistemi, zemin üzerindeki cep telefonları ve kulelerle doğrudan iletişim kurmaya izin verecek ve zeminde anten kurma maliyetlerini ortadan kaldıracak.

Projenin hayata geçirilmesi ile hedeflenen milyarlarca kişi çok ucuza internet ağından faydalanabilecek ve olayın kapsamını düşündüğünüzde, eğitimden kültüre, sağlıktan bilime her alanda büyük gelişmeler yaşanacağını kestirmek zor değil.