Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Çıkarılması en zor lekeler arasında yer alan oje lekesi elbisede, kumaşta, koltukta, halıda oluşabilir. Oje lekesinin nasıl çıkarılması gerektiğine dair bilgileri makalemizde sizinle paylaşıyoruz.

Kıyafetten Oje Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Kıyafetlerinize bulaşan oje lekesini çıkarmanın en etkili yolu elma sirkesi kullanmaktır. Elma sirkesi ile ıslattığını temiz beyaz bir havluyu lekenin üzerine bası yaparak uygulayın. Lekenin diğer tarafa geçmemesi ya da bir başka malzemeye de leke bulaştırmaması için diğer tarafa da bir kuru havlu koymanız önerilir. Leke çıkarıldıktan sonra kıyafetinizi yıkayabilirsiniz.

Koltuktan Oje Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Koltuktan oje lekesini çıkarmak için aseton kullanabilirsiniz. Temiz bir havluya asetonu döküp bası yaparak lekeyi azaltın. Sonrasında kalan kısmı deterjan ve ılık su ile temizleyebilirsiniz. En son olarak ılık su ve temiz bir bez ile son durulama yapabilirsiniz.

Kumaştan Oje Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Kumaştan oje lekesini çıkarmak içinde koltuktan oje lekesini çıkarmak için kullanılan asetonu tercih edebilirsiniz. Aynı uygulamayı gerçekleştirerek tamamen lekeden kurtulmanız mümkün.