Robot Teknolojisindeki Son Gelişme: CASSIE

Yakın bir gelecekte, bir gün bir nakliye kamyoneti evinizin önünde duracak, daha sonra 2 ayaklı bir robot dışarı çıkacak ve kapınıza bir paket taşıyacaktır. Bu senaryo, Oregon State Üniversitesi robotik doçentlerinden Jonathan Hurst ve tasarımcı şirket Agility Robotics’in baş teknoloji sorumlusu tarafından öngörülüyor. Bu amaçla, devekuşu benzeri iki ayaklı bir robot geliştirdiler ve buna Cassie deniyor.

Robot Cassie Yakında Hayatınızın Bir Parçası Olabilir!

Her şeyden önce, Cassie şimdiki haliyle kuryecilik yapmayı amaçlamıyor. Diğer robot endüstrisi şirketleri ve araştırma enstitüleri tarafından kullanılmak üzere daha çok bir gelişim platformu olarak tasarlandı. Başka bir deyişle, Cassie’den türetilen bir robot, en sonunda sizinle bir yürüyüşe, alışverişe bile gelebilir.

Ekip, daha önce Oregon State tasarımlı iki ayaklı bir robot olan Atrias’ı geliştirmişti. Atrias ile yaşanan bazı sorunlar Cassie ile düzeltildi ve direksiyon, ayaklar ve sızdırmaz bir sistem eklendi, böylece yağmurda ve karda dışarıda çalışabilecek. Ek olarak, Cassie selefinin yaklaşık yarısı ağırlığında ve çeviklik, verimlilik ve sağlamlık açısından daha üstün özellikler sunuyor.

Agility’nin Albany, Oregon’daki tesislerinde gerçekleştirilecek ilk üretim için planlar yapıyor. Cassie üretimi arttıkça bir insanın gidebileceği herhangi bir yere gidebilecek ve minimum miktarda enerji ile çalışabilecek robotlar da gelecek.