Kış Depresyonundan Kurtulma Yolları

Kış Depresyonundan Kurtulma Yolları

Soğuk kış günlerinde azalan gün ışığı sebebi ile kişilerde zaman içinde depresyon olgusu görülebiliyor. Birçok kişi yataktan bile kalkmak istemezken birçoğu da yetişmeyen zamandan yakınır. Bu sebep ile stres seviyesi yükselerek sonrasında ise depresyona neden olabiliyor. Kış depresyonu ile başa çıkarak daha güzel bir şekilde kış aylarını geçirmek için ise yapmanız gereken bazı şeyler vardır. Günlük yaşam içinde yer açacağınız bazı uygulamalar ise depresyondan kurtulmanıza destek olacaktır.

Gün Işığından Faydalanın

Gün ışığı oldukça azaldığı için kişiler gün ışığından istedikleri kadar yararlanamaz. Gün ışığından faydalanmak için evdeyken pencere yanına oturmak ve perdeleri açık bırakmak gerekir. Aynı zamanda mutlaka yürüyüşe çıkın.

Güveninizi Yerine Getirin

Güveninizin yerine gelmesi için yapmanız gereken aslında oldukça basit. Tüm gün belki eşofmanlar ile oturmak ya da oldukça salaş olan giyimi seçmek yerine gardırobunuzda bulunan ve kullanmadığınız giyim parçalarını deneyin. Kuaföre gidip kendinizi tazeleyin. Dışarı çıkmak için ya da evdeyseniz bile bakımınızı ihmal etmeyerek de kendinizi daha enerjik hissedebilirsiniz.