Göz Renginize Göre Allık Seçimi

Göz Renginize Göre Allık Seçimi

Makyaj ile yüz hatlarınız da değişim yaratmanız mümkündür. Belli yerlere gölge belli bölgelere aydınlık veren ürünler kullanarak bazı alanları büyük ve geniş gösterirken bazıları bölgelerin ise küçük gözükmesi sağlanabiliyor. Renkli gözler de allık seçimi ile kahve ve siyah renge sahip olan gözlerde kullanılan allıklar farklıdır. Allığı, doğru kullanıldığınızda göz rengine de vurgu yapar.

Hangi Göz Rengine Hangi Renk Allık

Mavi gözlere sahip olan kişiler şeftali renk allık kullandığında göz rengine vurgu yaparken ayrıca hoş bir makyaj tamamlayıcı rengine sahip olurlar. Şeftalinin dışında giyim tarzınıza ve rengine göre donuk pembe renk allıkta kullanılabilir.

Göz rengine göre allık seçimi uygulamasında yeşil göz rengine sahip olan kişiler ise pembe renginin her tonunu allıkta kullanabilirler. Genel olarak en çok rastlanan göz rengi olan kahverengi gözler ise allık seçiminde koyu pembe ya da pembesi vişne tonlarını tercih edebilirler. Ela rengi gözlere sahip olan kişilere ise önerilen allık rengi leylaktır. Leylak rengi ela gözleri ön plana çıkaran renktir.