Makyaj Fırçası Nasıl Temizlenir?

Makyaj Fırçası Nasıl Temizlenir?

Cildinizde beliren lekelenmeler, ansızın çıkan sivilceler ve daha pek çok cilt probleminin en temel nedeni bakteriler. Düzenli olarak yüzünüzü temizliyor olabilirsiniz. Ancak kullandığınız makyaj fırçalarını eğer düzenli olarak temizlemezseniz, yüzünüze sadece makyaj malzemelerini değil, bakterileri de sürersiniz. Bu durumda aklınıza makyaj fırçası nasıl temizlenir sorusu gelmiş olabilir. Fırçaları temizlemek zor ve uzun zaman alan bir işlem değil.

Hangi Makyaj Fırçaları Kaç Günde Bir Temizlenmeli?

Fondöten ve kapatıcı sürmek için kullandığınız fırçaları haftada bir defa mutlaka temizlemeniz gerekir. Pudra ya da allık sürmek için kullandığınız fırçaları en az 10 günde bir temizlemeniz şart. Rujunuzu sürmek için kullandığınız fırçaları her kullanımdan sonra mutlaka temizleyin. Far fırçaları da 2 günde bir temizlenmesi gereken makyaj malzemeleridir.

Makyaj Fırçası Temizliği İçin Gereken Malzemeler

  • Bulaşık deterjanı
  • Zeytinyağı
  • El dezenfektanı

Makyaj Fırçasını Temizleme Yöntemi

Bir kap içerisine az miktarda bulaşık deterjanı koyun. Sadece 2 damla zeytinyağı ekleyin. Nohut tanesi kadar da el dezenfektanı koyarak karıştırın. İçerisine biraz su ekleyin ve yeniden karıştırın. Fırçalarınızı kabın içerisinde nazikçe ovarak temizleyin. Bu sırada mutlaka fırçanın kılları aşağı yöne bakmalı. Aynı zamanda fırçayı dik bir şekilde tutmalısınız. Temizlik esnasında fırçanın kıllarını çok fazla dağıtmamaya özen gösterin. Aksi halde makyaj fırçasına zarar verebilirsiniz ve yeniden kullanılamaz hale getirebilirsiniz.

Temiz su kullanarak fırçalarınızı yine nazik hareketler ile ve aşağı yönlü tutarak durulayın. Durulama işlemini çok iyi yapmanız gerekiyor. Musluk kullanarak yani akan suda temizlemenizde fayda var. İyice duruladıktan sonra kağıt havlu kullanarak fırçaların tüm nemini alın. Sonrasında fırçanızın uçlarını elinizle düzeltin ve dik bir şekilde, kıllar aşağı gelecek halde kurumaya bırakın. Fırçalarınız kısa sürede kuru ve kullanıma hazır olur.