Armut Vücut Tipi Nasıl Giyinir?

Armut Vücut Tipi Nasıl Giyinir?

Ülkemizde de en yaygın vücut tiplerinden olan armut vücut tipi, göbek ve basen bölgesinde yoğunlaşmış olan kilolar ve vücudun dar yapısı yüzünden giyim konusunda bazı sıkıntılar yaşatabiliyor. Armut vücut tipi nasıl giyinir ve armut vücut tipi için ideal giyim şekli nedir merak ediyorsanız gelin bu konuyu birlikte inceleyelim.

Alternatif ve değişik stillere uygun olan armut vücut tipinde dikkatleri basen ve göbek bölgesinden uzaklaştırabilecek olan kıyafetler ve aksesuarlar seçilmesi gerekiyor. Basen bölgesini daha şekilli gösterecek şekiller sayesinde dünyanın en çekici vücut tipini yaratabilirsiniz.

Armut Vücut Tipi için Üst Seçimi

Ceket, yelek ve mont gibi önü açık giysilerin etek uçlarının mutlaka köşeli olması gerekiyor. Yuvarlak hatlı ceket uçlarının belirgin olan göbek ve baseni daha yuvarlak göstermesi sizin için büyük bir avantaj olabilir. Sivri hatlara sahip ceketler ve yelekler de tercih edebileceğiniz diğer kıyafetler arasında yer alıyor.

Armut Vücut Tipi için Pantolon Seçimi

Pantolonlarınızda yüksek bel veya dilerseniz dikine çizgili modeller seçmeniz doğru olacaktır. Düşük belli pantolon giydiğiniz zaman kat kat bel görüntüsü ortaya çıkabileceği için olduğunuzdan daha kilolu görünebilirsiniz.

Kalçalarınızın biçimli olduğunu düşünüyorsanız klasik bir tayt giyebilirsiniz. Giydiğiniz taytınızı sade bir bluz ile kombinleyerek bacaklarınızın ince ve uzun gözükmesini sağlayabilirsiniz.

Omuzları Daha Geniş Gösterebilmek için Neler Yapılabilir?

Dar omuzlu olmanız sizin için büyük bir dezavantaj gibi gözüküyor olabilir. Ancak bu durumu avantaja çevirmek yine sizin elinizde. Apolet kol, vatkalı omuz, glam geniş omuzlu kesimler ve karpuz kollar sayesinde vücudunuzun üst kısmını daha geniş gösterebilirsiniz. Askılı elbise giymek istediğiniz zamanlarda ise boyundan bağlamalı modeller tercih ederek yine omuzlarınızın olduğundan daha geniş gözükmesini kolay bir şekilde sağlayabilirsiniz.