Çalışan Kadın Nasıl Beslenmeli?

Çalışan Kadın Nasıl Beslenmeli?

Kadınlar çalışma hayatlarına adapte olduklarında zamansızlık gibi çeşitli nedenlerle beslenme şekillerini önemsemeyebiliyor. Bu durumda hem sağlık sorunları yaşıyor hem de iş hayatlarında tam bir performans sergileyemiyorlar. Peki, çalışan kadın nasıl beslenmeli ve nelere dikkat etmeli? Bu sorunun yanıtı özellikle masa başında çalışan kadınların kilo almaması adına da son derece mühim.

İşiniz gereği gün boyunca hareketsiz kalıyor olabilirsiniz. Eğer beslenmenize dikkat etmezseniz hızla kilo almaya başlayabilirsiniz. Sağlıklı bir beslenme şekli oluşturarak bu beslenme şeklini harfiyen uygulamak ve bir yaşam şekline dönüştürmek, hem kilo kontrolü hem de sağlığı korumak adına önem taşıyor.

Çalışan Kadınlar İçin Uzmanların Beslenme Önerisi

Uzmanlar çalışan kadınlara beslenmelerinde nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda tüyolar da veriyor. Bunların ilki iş ortamında çay ve kahve yerine bitki çayı tüketilmesi. Çünkü çay ve kahve stres düzeyini arttırabiliyor. Düzensiz öğünler de buna eklendiğinde iştahın açılması ve hızla kilo almak kaçınılmaz oluyor.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise sabah kahvaltıları oluyor. Genellikle kahvaltılar geçiştiriliyor. Bazen birkaç bisküvi ya da bir bardak kahve ile geçiştirilen kahvaltılar aslında beslenmenin en önemli bölümü. Sabahları daha erken kalkmalı ve mutlaka sağlıklı bir kahvaltı yapmalısınız. Aceleniz olduğunda bisküvi ya da atıştırmalıklar yerine yoğurt ya da elma tüketerek de işe gidebilirsiniz.

Öğle Yemeklerine Dikkat!

Öğle yemeklerinde ise hızlı yemek tüketimi kilo almaya neden oluyor. Eğer zaman sıkıntınız varsa evde kendinize sandviç benzeri gıdalar hazırlayarak işe götürebilirsiniz. Bu sayede yemeğe giderken yolda geçirdiğiniz zamanı değerlendirmiş ve hızla yemek tüketmekten kendinizi kurtarmış olacaksınız.

Son olarak günde 2 litre su tüketmeye de özen göstermelisiniz. Gün içerisinde aldığınız diğer sıvılar dışında sadece 2 litre su tüketimi, kan basıncınız, vücut ısınız ve daha pek çok noktada sağlığınızı korumanıza yardımcı olur.