Loft Daireler Nasıl Dekore Edilir?

Loft Daireler Nasıl Dekore Edilir?

Büyük şehirlerdeki ufak dairelere sıkışıp kalmaktan sıkılmaya başlayan insanların yeni gözdeleri arasında geniş, ferah ve rahat geçişlere sahip loft daireler yer alıyor. Peki, loft daireler nasıl dekore edilir diye merak ediyorsanız gelin birlikte inceleyelim.

1960’lı yıllara kadar geçmişi olan loft stili, günümüzde en fazla modern mimari uygulamalarında karşımıza çıkıyor. Modern dekorasyon akımı ile uyumlu olan klasik tarzdaki dekore edilmiş evlere daha aykırı bir anlayış için oluşturulan loft dekorasyonu, rahatlığın ve kuralsız bir yaşam alanının temsilcisidir.

Loft stil dekorasyonunda; geniş ve ferah alanlar elde edilmesi en temel hedeftir. Loft tarzında bir dekorasyon yaratabilmek için ilk önce yüksek tavan bulunması gereklidir. Loft dekorasyonda klasik mimarilere göre odalara ayrılmış bir iç mekan yerine, duvarların olmadığı daha özgür bir yaşam alanı bulunmaktadır.

Büyük boyutlu mobilyalar, bu tür dekorasyon stili isteyenler için ideal olan mobilyalardır. Doğal görünümlü dekorasyon elde etmek isteyenler, yapının doğal duvarlarına sadık kalarak da dekore işlemine devam edebilirler.

Endüstriyel Aydınlatmalar

Loft dekorasyon tarzında en kritik konu aydınlatmadır. Endüstriyel tarzdaki aydınlatmalar, metal kafesli ışıklar, büyük boyutlu fenerler loft tarzı dekorasyonda sık sık kullanılan ürünlerdir. Loft dekorasyonda yer verebileceğiniz metal, demir ve mermer gibi taşlar sayesinde dekorasyon stilinizi daha güçlü hale getirebilirsiniz.

Ahşaplar; modern ve minimal bir hava elde edebilmenizi sağlar. Bu yüzden aşırı süslü ve abartılı parçalardan uzak durarak dekorasyonunuzu yapmalısınız. Loft stilini ortaya çıkartabilmek için ahşap tasarımlara sahip olan mobilyalar kullanabilirsiniz. Özellikle ahşap detaylı koltuk takımları ve sehpaları, mekânınızda kullanarak farklı bir hava katmayı başarabilirsiniz. Bu tür detaylar dışında aşırı eşya kullanımından ve aksesuar kullanımından da uzak durmanız gereklidir.