Glokom Nasıl Bir Göz Hastalığıdır?

Glokom Nasıl Bir Göz Hastalığıdır?

Glokom Nasıl Bir Göz Hastalığıdır?

Göz tansiyonu olarak da bilinen glokom, aslında sıvı birikimi yüzünden göze çok fazla basınç uygulandığında optik siniri (göz retinasını beynin içine bağlayan sinir) hasar gören bir dizi hastalıktır. Akut açı kapanması glokomu adı verilen glokomun ilk belirtilerinden biri kızarıklıktır. Diğer bulgular bulanık görme, ışıkların çevresinde hareler ve gözlerdeki acıyı içerir.

Glokom Körlüğe Neden Olabilir mi? Glokom Tedavisi Var mı?

Glokom, potansiyel olarak körlüğe neden olabilir. Görme kaybı optik sinir hasarından kaynaklanır. Bu sinir, milyon telin üzerindeki bir elektrik kablosu gibi davranır. Gözdeki görüntüleri beynin üzerinden taşımakla sorumludur. Tipik olarak glokom yavaş ilerler, ancak kızarıklıklar ve görme sorunları aniden ortaya çıkarsa ve baş ağrısı veya mide bulantısı yaşarsanız, tıbbi bir acil durum olabilir.

Glokoma yönelik bir tedavi henüz yok. Bununla birlikte, ilaç veya ameliyat daha fazla görme kaybını yavaşlatabilir veya önleyebilir. Uygun tedavi, diğer faktörlerin yanı sıra glokom türüne bağlıdır. Hastalığın seyrini durdurmak için erken teşhis önemlidir. Glokom daha yaşlı yetişkinler arasında daha yaygın olmakla birlikte, herhangi bir yaştaki herkes hastalığın tiplerinden birini geliştirebilir. Düzenli göz muayeneleri ile erken dönem ilaçları almak görme kaybını yavaşlatabilir.