iOS 10’da Touch ID Nasıl Geri Getirilir?

iOS 10’da Touch ID Nasıl Geri Getirilir?

Apple, uzun yıllardır kullanıcılarının akıllı telefonlarındaki kilit ekranlarını açabilmeleri için “Kilidi açmak için kaydırın” özelliğini kullanıyor. Ekranı ufak dokunuşlar ile kaydırarak açmaya alışan iPhone kullanıcıları Apple’ın iOS 10 işletim sistemi güncellemesi ile ufak çaplı bir hayal kırıklığı yaşadılar. Apple, yeni işletim sistemi güncellemesi ile birlikte kilidi açmak için kaydırın yerine “Kilidi açmak için Home tuşuna basın” seçeneğini getirdi. Apple’ın bu hareketi ise pek çok farklı çevre tarafından büyük tepkiler aldı.

Uzun süredir cihazları Touch ID ile açmaya alışan kullanıcılar, bu yeni özelliği şaşkınlıkla karşıladı. Kilit açma olayına alışkın olan kullanıcılar, iOS güncellemesini yaptıktan sonra ekranı kaydırdıkları an karşılarında Widget ekranını görünce ufak çaplı bir şok geçirdiler diyebiliriz.

Beta Sürümünden Sonra Geri Getirilebiliyor

Apple’ın radikal bir karar alarak bu tür büyük bir değişikliğe gitmesi ise tabii ki geriye getirilemeyecek bir değişiklik değil. Beta güncellemesi ile birlikte eski tip kullanım özelliklerini geri getiren Apple, Touch ID özelliğinin “Ayarlar” kısmından aktif edilmesini sağlıyor.

Yeni güncelleme yaptıysanız ve iOS 10’da Touch ID nasıl geri getirilir diye merak ediyorsanız; Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik > Ana Ekran Düğmesi adımlarını takip ederek ulaşabileceğiniz “Parmağı koyarak aç” sekmesini aktif hale getirebilirsiniz.  Ayarlarınızı geri getirebilmek için tekrar aynı adımları izleyerek “Parmağı koyarak aç” sekmesini devre dışı da bırakabilirsiniz.