Gebelikte Mide Bulantısı Neden Olur?

Gebelikte Mide Bulantısı Neden Olur?

Fiziksel ya da bazı metabolizma ile ilgili sorunlarda gebelik döneminde mide bulantıları sıkça yaşanır. Gebelikte mide bulantısı neden olur ve çözüm yolları nelerdir, sorularının cevaplarını yazının devamında okuyabilirsiniz. Bulantıların çeşidine göre hamile bayanların bu şikâyetlerinden kurtulması için yapabileceği pek çok şey bulunur. Fakat kesinlikle yapılacak olan her şey için öncelikle doktora başvurulmalıdır.  Aşırı bulantıların olduğu dönemde ilk olarak beslenme düzenlerini değiştirilmedir. Ayrıca B6 vitamin takviyesi alınmalı ve düşük tansiyon olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Gebelikte Bulantı Dönemleri Ne Zaman Başlar?

Bulantılar genellikle gebeliğin ilk 6. haftasında başlar ve 9. haftasında ise daha da şiddetlenir. 3.ayda ise sıkça olmasa da ara ara görülür. Bulantılar genelde 4 saat kadar sürebilir. Bazı gebeliklerde ise hamilelik bitimine dek bulantılar devam eder. Erken dönemlerde doktora gidildiğinde bulantıların önüne geçilir.

Kilo kaybı ya da farklı belirtilerle olan kusmaların en önemli nedeni yetersiz beslenme ve uykusuzluktur. Bu nedenlere bağlı olan bulantılar şiddetli olmaya başladığı zaman doktora gidilmeli. Gebelik döneminde görülen kusma problemi anne ve bebeğe zarar vermez. Kusma problemi yaşayanlar su kaybettikleri için yeterli sıvı almalılar.