Tüp Mide Ameliyatı ile Obezite Önlenir

Tüp Mide Ameliyatı ile Obezite Önlenir

İngilizcede “Sleeve Gastrectomy” olarak adlandırılan mide küçültme ameliyatı, yani tüp mide ameliyatı başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere dünyanın tüm bölgelerinde ve ülkemizde de yaygın olarak kullanılan bir obezite tedavisi yöntemidir. Tüp mide ameliyatı ile obezite önlenir ve kişiler ideal kilolarına tekrar kavuşabilirler.

Tüp mide ameliyatları adından da anlayabileceğiniz üzere karnın ön duvarında büyük kesi olmadan milimetrik şekilde açılan deliklerden laparoskopik (kapalı) olarak midenin %80’lik bir bölümünün tek kullanımlık Stapler adlı el aletleri sayesinde kesip çıkartılması işlemidir.

Tüp Mide Ameliyatı Ne Kadar Sürede Yapılıyor?

Obezitenin kesin tedavileri arasında yer alan tüp mide tedavisinin uygulanması, ortalama olarak 1 saat sürebilmektedir. Vücut kitle indeksinin 40 üzerinde olduğu durumlarda obezite tedavisine başvurulmalıdır. Şişmanlığı ve kilo almayı önleyici olan bu tedavi sayesinde hastalar tekrardan eski sağlıklı günlerine geri dönebilmektedir.

Gıdaların emilimini azaltıcı etkisi olan “malabsorbtif” tedavide cerrahi olarak yapılması gereken bir işlemdir ve bu işlemde bulunan eksperler teknik açıdan kolay ve hızlıdır. 1 saat gibi kısa bir sürede tamamlanan bu ameliyat, midenin tıp dilinde “pilor” adı verilen çıkış kapakçığını koruyan ve sindirim sistemindeki devamlılığın sürmesini sağlayan teknik bir ameliyattır.

Tüp Mide Ameliyatından Sonra Tekrar Kilo Alınır mı?

Tüp mide ameliyatının bu kadar fazla tercih edilmesindeki en temel sebep yıllar sonra dahi kilo almamanızdır. Uzun dönemde tüp mide ameliyatı olan kişilerin kilo alma düzeyleri %20 seviyesindedir.

Cerrahi işlemlerden sonra vücudunuzda herhangi bir ağrı veya iz kalmamaktadır. Tedaviden yaklaşık 10 gün sonra vücudunuzdaki ufak çizgiler tamamen kaybolarak görünmez hale gelebilmektedir. Ameliyat sonrasında ise 3. gününde evinize dönerek 6 ile 7 gün içerisinde normal yaşantınıza ve aktivitelerinize daha sağlıklı bir şekilde devam edebilirsiniz.