Meyve Yemek Kilo Aldırıyor mu?

Meyve tüketimine bilinçsiz olarak yer açmak maalesef ciddi sağlık sorunlarının yalanmasına neden olabiliyor. Özellikle aç karnına tüketilen meyveler ani şeker yükselimi ve düşüşü sebebi ile sağlık sorununu da beraberinde getiriyor.

Aç Karnına Meyve Yemek Doğru mu?

Özellikle yaz aylarında artan çeşitliliği ile meyve tüketiminde de artış yalanıyor. Meyvenin masum olduğu ve kilo aldırmadığına dair inanış ise tamamen yanlıştır. Çok fazla tüketilen her meyve kilo alımına davetiye çıkarıyor. Yaz aylarında soğuk soğuk tüketilen ve ferahlattığı için sıklıkla sofralarda yerini alan kavun ve karpuz ikilisi ise en tehlikeliler arasında yer alıyor.

Meyve tüketimi ile vücuda alınan şeker sonrasında yerine gene tatlı yeme isteğine bırakır. Acıkmaya da sebep olan meyveler bu sebep ile kilo alımına davetiye çıkarıyor. Yaz aylarının en masumu olan yeşil erik ise günde beş altı tane tüketilmesi önerilenler arasında yer alıyor. Özellikle karpuz ve kavunu öğün olarak kullanmak oldukça yanlış. Yemek sonrasında ince bir dilin alınacak olan karpuz günlük ihtiyaç için yeterli gelecektir.